Een alternatief voor Teachable en Kajabi

Zoek je een alternatief voor Teachable en Kajabi? Een online leerplatform, gemakkelijk in gebruik èn waarmee je Bancontact en Ideal kan aanbieden aan je klanten? Dan is Thinkific iets voor jou. Ik geef je 7 redenen waarom.

In mijn zoektocht naar een alternatief voor Teachable en Kajabi, botste ik op Thinkific. Het is sindsdien het favoriete online leerplatform van zowel mezelf als veel van mijn klanten.

Ik zette eerder Thinkific al naast halfbroer Teachable. De vergelijking tussen beide online leerplatformen vind je in mijn eerdere blog.

Zeven redenen waarom Thinkific een beter alternatief is dan Teachable en Kajabi

Zoek je een alternatief voor Teachable en Kajabi? Hieronder vind je 7 redenen waarom Thinkific beter is.

  1. Bancontact en Ideal op de checkout van je online cursus (en het kost amper iets)
  2. Laagdrempelig starten met de gratis account
  3. Onbeperkte video hosting
  4. Gemakkelijk in gebruik (je kan het zelf, geen VA nodig)
  5. Veel variatie en activatie via de lessen
  6. Inclusief checkout en sales page voor elke online cursus
  7. Veel mogelijkheden om op te schalen

Hieronder bespreek ik deze 7 redenen in meer detail.

Moest je vragen hebben over Thinkific of het maken van een online cursus in het algemeen, contacteer me op hello@teacheroes.be.

REDEN 1: Bancontact en Ideal op de checkout van je online cursus (en het kost amper iets)

Thinkific heeft een geïntegreerde checkout, ook wel “betaalpagina” genoemd. Elke cursus komt met een aparte checkout zodat je klant je cursus online kan kopen. Bij een succesvolle betaling wordt je klant automatisch ingeschreven in je online cursus. Er is geen handmatige actie vereist!

Helaas kan je alleen maar credit card en Paypal aanbieden op de Thinkific checkout. Heb jij klanten in België en Nederland, dan is het belangrijk om ook Bancontact en/of Ideal aan te bieden.

Dit kan met Thinkific dankzij een goedkope en gemakkelijke workaround. Je verneemt er hieronder meer over.

Shopify als checkout voor Thinkific

Thinkific kan je gratis en gemakkelijk koppelen met de checkout van Shopify. Je gebruikt dan enkel de checkout van Shopify (en niet de online winkel). Dit kan met het Shopify Starter Plan.

Je kan Shopify koppelen met Thinkific zonder Zapier. (nvdr, Zapier is een betalende online tool die andere online tools met elkaar koppelt zodat die met elkaar spreken. zo kan je alles automatiseren en handmatig werk vermijden)

Thinkific voorziet namelijk in een gratis en gemakkelijke integratie met Shopify, zelfs in de gratis account (*) van Thinkific. Bij een succesvolle betaling krijgt je deelnemer automatisch toegang tot je online cursus.

In dit artikel vertel ik meer over Bancontact en Ideal op de checkout van je online cursus dankzij Thinkific en Shopify.

(*) meer over de gratis account van Thinkific verneem je verder onder reden 2

Wil je Bancontact en Ideal op de checkout van je online training? Zonder dat het veel geld kost om dit op te zetten? En kan het ook gemakkelijk? Ja, het kan! En Thinkific is dan een beter alternatief voor Teachable en Kajabi. Lees verder om te weten waarom.

Thinkific vs. Teachable vs. Kajabi?

De gratis integratie met Shopify is een groot voordeel als je vergelijkt met Teachable en Kajabi. Bij beide online leerplatformen moet je immers upgraden naar één van de duurdere formules om Zapier in te schakelen. Bovendien moet je Zapier apart aankopen om te koppelen met een externe checkout. Een veel duurdere oplossing. En moeilijker want Shopify kan je koppelen binnen Thinkific. Bij Teachable en Kajabi heb je Zapier nodig.

Uit ervaring weet ik dat Thinkific regelmatig de prijzen en functionaliteiten van de formules aanpast. Het is dus geen garantie dat de gratis Thinkific account blijft voorzien in de gratis koppeling met Shopify. Ik raad je aan om nu al je gratis account op te zetten (ook al gebruik je die nog niet). Als Thinkific functionaliteiten aanpast, is dit meestal niet van toepassing op reeds aangemaakte accounts. Klik hier om je gratis Thinkific account aan te maken.

Er is wel een kleine kostprijs verbonden aan het Shopify Starter Plan (5 € / maand op moment van schrijven). Ook rekent Shopify commissie op de verkopen van jouw online trainingen. Tenzij je Shopify Payments gebruikt (i.p.v. bijvoorbeeld Mollie). Meer info over commissiekosten en transactiekosten die Shopify hanteert vind je in dit artikel.

Maar dat terzijde. Dankzij Shopify kan je, naast credit card en Paypal, ook Bancontact en Ideal aanbieden aan je klanten. Wil je graag weten hoe je dit aanpakt? Meer info vind je hier

Shopify doet perfect zijn ding. Maar wil je opschalen, zijn er betere checkouts. Wil je graag het neusje van de zalm qua checkout? Dan raad ik Plug & Pay aan.

Plug & Pay als checkout voor Thinkific

Thinkific kan je ook koppelen met Plug & Pay (van IMU) om zo Bancontact en/of Ideal (en veel meer) aan te bieden. Plug & Pay is ideaal als je next-level wil gaan met je online trainingen.

Het is wel duurder dan de combinatie Shopify/Thinkific. Je hebt namelijk de Pro + Growth formule van Thinkific nodig. Bovendien moet je ook Plug & Pay en Zapier aankopen. Maar het is absoluut de moeite! Ik gebruik het zelf ook.

Meer weten over Plug & Pay? Ik zoomde eerder al in op de voor-en nadelen van zowel Shopify als Plug & Pay.

REDEN 2: Laagdrempelig starten met de gratis account van Thinkific

Met de gratis account van Thinkific kan je één online training maken en verkopen aan onbeperkt veel klanten. Deze gratis account is volledig operationeel. Het betreft geen tijdelijke proef- of testversie. 

Omdat je in de gratis account kan koppelen met Shopify (zie reden 1), kan je GRATIS en gemakkelijk één online training aanbieden aan je klanten, inclusief een checkout met Bancontact en Ideal. 

Ideaal om te starten en experimenteren. Zo kan je leren en bijsturen, zonder dat het je veel geld kost.

Bovendien rekent Thinkific geen commissie, ook niet in de gratis account. Verdien je bijvoorbeeld € 10.000 met de verkoop van je online training? Dan is dit volledig van jou. In sommige andere leerplatformen betaal je commissie, zie ook verder.

(ik ken een Amerikaanse onderneemster die één online training heeft in Thinkific en hiermee reeds miljoenen verdiende. het kostte haar niets aan abonnementskosten)

Wil je laagdrempelig starten? Gratis experimenteren met de verkoop van 1 online training? Dan is Thinkific een beter alternatief dan Teachable en Kajabi. Je verneemt hieronder waarom.

Thinkific vs. Teachable vs. Kajabi?

De gratis account van Thinkific is uniek en niet te vergelijken met Teachable en Kajabi. Teachable heeft ook een gratis account, maar je betaalt wel een vaste kost van 1$ per verkoop + 10% commissie. Niet echt gratis dus. Bij Kajabi kan je elke formule 14 dagen testen. Zij hebben geen gratis account.

Overtuigd dat Thinkific een beter alternatief is dan Teachable en Kajabi? Klik hier om je gratis Thinkific account aan te maken. Je hebt trouwens niets te verliezen gezien het je niets kost.

REDEN 3: Onbeperkte video hosting

Je Thinkific account komt met onbeperkte video hosting. Je kan dus onbeperkt veel video’s opladen in de interne ‘video library’. Je hebt geen aparte hosting nodig zoals Vimeo of Youtube. 

Bovendien blijft je deelnemer IN de online training als die jouw training video’s bekijkt. Een voordeel want als die eruit vliegt om de video’s in Youtube of Vimeo te bekijken, dan is de kans kleiner dat die verder doet met jouw online training. 

Thinkific vs. Teachable vs. Kajabi?

Op dit vlak zijn Thinkific, Teachable en Kajabi vergelijkbaar. Bij Kajabi is de maximum grootte 4GB per video. Bij Thinkific en Teachable is dit maximum 2GB. Uiteraard kan je video’s kleiner maken met handige tools zoals vb. Handbrake (gratis).

Ik raad af om te werken met lange video’s binnen een online training. Als je een online leerplatform gebruikt, heb je de mogelijkheid om er een leuke, gevarieerde en activerende online training van te maken. Wissel korte video’s (max. 15 minuten) af met andere content.

REDEN 4: Gemakkelijk in gebruik

Thinkific is heel gebruiksvriendelijk voor je deelnemer, maar ook voor jezelf. Het is als het ware een bouwpakketje. Je moet geen IT kennis bezitten. Dat heb ik ook niet. Noch mijn klanten. Je moet dus vb. geen VA inschakelen om je hierbij te laten assisteren. Je kan het zelf!

Er zijn geen vervelende updates (zoals je wel hebt in vb. WordPress). Het is dus enorm onderhoudsvriendelijk

Thinkific blijft uiteraard het leerplatform verbeteren, maar daar heb jij geen last van. Is er een update? Dan gebeurt dit automatisch zonder dat je er iets van merkt.

Thinkific vs. Teachable vs. Kajabi?

Dit is uiteraard persoonlijk, en moet je zelf uittesten. Wat mij betreft is Thinkific gebruiksvriendelijker in de backend (voor mezelf om mee te werken) dan Teachable en Kajabi. In Thinkific en Teachable kan je perfect zelf aan de slag, je hebt bijvoorbeeld geen VA nodig. Ik spreek uit ervaring want alle klanten die ik begeleid, kunnen daarna perfect zelf verder in Thinkific. Bij Kajabi daarentegen heb je mogelijks een VA nodig, net omdat er veel meer mogelijkheden zijn. (de vraag is, heb je al die extra opties nodig?)

De gebruiksvriendelijkheid voor deelnemers is heel goed en min of meer dezelfde bij alledrie de online leerplatformen.

Geloof je me als ik zeg dat Thinkific een beter alternatief is dan Teachable en Kajabi? Ik geef je graag nog wat extra redenen.

REDEN 5: Veel variatie en actie in het type lessen

Als je een online training maakt, dan zijn er enkele belangrijke zaken waar je best rekening mee houdt. Twee hiervan zijn VARIATIE en ACTIE.

Variatie

Het is belangrijk om voldoende variatie te voorzien in je online training want je deelnemer moet er op eigen houtje door. Als je een ééntonige online training hebt, dan verliest je deelnemer mogelijks de focus. En dat wil je niet. Je wil het leven van je droomklant veranderen. En dan moet die tot op het einde van je online training geraken.

In Thinkific heb je enorm veel mogelijkheden -qua type lessen- om er een gevarieerde online training van te maken. Denk aan audiolessen, videolessen, presentatielessen, tekstlessen,…

Actie

Actie is ook belangrijk! Want doen is leren. Als je iets leest, dan herinner je je het misschien vaag. Als je iets doet, dan ga je het onthouden.

Je moet dus zoveel mogelijk aanzetten tot actie in je online cursus. En ook dat kan in Thinkific. Er zijn verschillende lessen waarmee je dit kan doen.

Denk aan een leuke quiz om de kennis te testen van je deelnemer, een surveydownloads van oefeningen, uploads van opdrachten,… 

Ook qua lay-out kan je mooie dingen doen doordat je de opmaak van je teksten kan aanpassen qua kleur, lettertype, grootte,… Je kan ook foto’s, video’s, hyperlinks,… tussen je teksten zetten. 

The sky is the limit, eigenlijk kan je bijna alles in Thinkific. 

Thinkific vs. Teachable vs. Kajabi?

Ook hier scoren de drie leerplatformen min of meer hetzelfde. Uiteraard zijn er enkele verschillen maar algemeen genomen zijn er geen uitschieters.

Mijn favoriet, de presentatieles 

Mijn favoriete Thinkific les is de presentatieles. Je maakt je slides in Canva of Powerpoint, hiervan laad je de pdf versie op in Thinkific. Vervolgens ga je per slide je voice-over doen. Rechtstreeks in Thinkific, super handig. Je kan je audio daarna ook downloaden als je wil. Zo kan je die bijvoorbeeld verwerken in een audioles. (handig want zo geef je je deelnemer ook de mogelijkheid om te luisteren terwijl die vb. aan het strijken is)

Shootin’ time

Je video’s kan je niet in Thinkific opnemen (dit kan ook niet in Teachable en Kajabi). Er zijn tal van handige online tools om je hierbij te helpen. Mijn favoriete online tools zijn Loom, Zoom en Canva. Met deze tools kan je zowel je slides als jezelf in beeld brengen. (*) Je laadt je video’s vervolgens op in de video library (remember, onbeperkte video hosting).

(*) In mijn online training Hoe krijg je de WOW factor in je online training? komt dit o.a. uitgebreid aan bod (inclusief tal van demo video’s).

Het is dus niet nodig om een professionele film crew in te huren voor je video’s. Je kan dit ook zelf doen.

REDEN 6: Inclusief checkout en sales page voor elke online cursus

In Thinkific komt elke online cursus met een aparte sales page. Hoewel Thinkific geen “website builder” tool is (zoals WordPress, Wix,…), kan je toch mooie en intuïtieve webpagina’s maken. 

Thinkific werkt namelijk met ‘sections’. Dit zijn blokken met een bepaalde lay-out waarin je je verhaal vertelt. 

Enkele zaken die je op je sales page kan integreren:

  • een countdown
  • ‘call to action’ knoppen
  • banner en andere foto’s
  • icoontjes en checklists
  • en meer

Met deze opties kan je een visueel aantrekkelijke sales page maken. Vergeet niet dat sommige websitebezoekers “scannen” om te kijken of het iets voor hen is. Als er dan alleen maar lange teksten op je sales page staan, klikken ze meteen weg en ben je ze kwijt.

Bovendien kan je je Thinkific website volgens jouw branding inrichten. Je kan er dus echt intuïtieve sales pages van maken die er ook nog eens mooi uit zien. 

Mijn website is volledig gebouwd in Thinkific, inclusief de home page (*). (have a peek: www.teacheroes.be)

(*) elke Thinkific account komt met een home page. bovendien kan je extra pagina’s creëren zoals een ‘over mij’ pagina, een blog,…

Thinkific als alternatief voor Teachable en Kajabi

Als je nog maar net gestart bent, is dit ideaal. Je hebt namelijk geen aparte website nodig. Bovendien is de hosting inbegrepen. En je moet geen “SSL” aanschaffen. Dit zit er ook gewoon bij. Zelfs in de gratis account. 

Heb je een aparte website? Dan kan je deze website perfect laten “communiceren” met je Thinkific website. Je home page in Thinkific heeft namelijk een url link (jouw gekozen domeinnaam of Thinkific URL link). Je sales pages hebben ook een aparte url link. Je kan dus die url link(s) achter je menu zetten op je home page. Of achter een knop op je home page. Echt gemakkelijk.

Thinkific vs. Teachable vs. Kajabi?

Ook hier scoren de drie leerplatformen min of meer hetzelfde. Uiteraard zijn er enkele verschillen maar algemeen genomen zijn er geen uitschieters. Mijn persoonlijke mening is dat Thinkific mooier qua design is dan Teachable en Kajabi.

REDEN 7: Veel mogelijkheden om op te schalen

Ondertussen weet je dat je met de gratis Thinkific account kan experimenteren met de verkoop van één online training. Ideaal om te starten en het kost je niets. Je leert en stuurt bij.

Daarna kan je opschalen door vb. een 2de online training te maken. Dan neem je een upgrade naar de BASIC account van Thinkific. Naast eindeloos veel online trainingen, komt deze account met extra functionaliteiten. Ik som ze even op.

Druppelen

Druppelen (drip) betekent dat je je online training – module na module – automatisch vrijgeeft. Jij stelt in wanneer. 

Ideaal om overwhelm te vermijden bij je deelnemer als het bijvoorbeeld een uitgebreid online traject is.

Of als je aan elke module een live coaching moment koppelt waarbij de deelnemer een bepaalde module doorloopt (en de rest nog niet mag zien).

Ook een goed idee als je een bètaversie van je online training maakt. Je kan dan achter de schermen verder timmeren aan je online training terwijl je deelnemer al toegang heeft tot een gedeelte van je online training.

Als je meer wil weten over de voordelen van een bètaversie, ik schreef er ook een blog over.

Gratis integraties zonder Zapier

In de BASIC formule van Thinkific kan je ook gratis integeren met Mailchimp en Convertkit. Iedereen die zich inschrijft voor je online trainingen wordt automatisch opgenomen in je mailing lijst. Van daaruit kan je specifieke e-mails of e-mail series versturen. 

Je eigen domeinnaam

Je kan je eigen domeinnaam kiezen in de BASIC formule van Thinkific. In de gratis account kan je maar een deel van je eigen domeinnaam kiezen. Op het einde staat er steeds “thinkific.com”.

Om mijn voorbeeld te nemen: in de gratis account kan ik kiezen voor www.teacheroes.thinkific.com. In de BASIC formule kan ik kiezen voor www.teacheroes.be.

Je moet dan wel je domeinnaam kopen bij een domeinhost, zoals Combell. Maar je hoeft geen “hosting” pakket te nemen. Dat is inbegrepen in ThinkificAlsook je “SSL”.

Je eigen online community

In Thinkific kan je je eigen online community opzetten. Je kan dit vergelijken met een gesloten Facebook groep. Jij en je deelnemers kunnen hierin in interactie gaan met elkaar.

Je upgrade dan naar de Pro account van Thinkific. Je krijgt dan ook extra admin accounts . Bovendien kan je je online training op ‘Verborgen’ of ‘Privé‘ zetten. 

‘Verborgen’ betekent dat niet iedereen je online training kan zien en vinden. Handig als het een groepstraject is dat na een bepaalde datum niet meer zichtbaar mag zijn. Of als je een “op-maat” online training maakt voor je klant.

‘Privé’ betekent dat iedereen je cursus kan zien maar niet zomaar kan inschrijven. Bijvoorbeeld omdat het een privé coaching traject is waarvoor eerst een intake gesprek nodig is. Of omdat het een vervolgtraject is waarvoor je eerst een andere traject moet doorlopen. 

Eindeloos veel online communities

In de Pro+Growth account van Thinkific krijg je eindeloos veel online communities. Je kan er dus verschillende opzetten. Je geeft deelnemers toegang naargelang de online training waarin ze ingeschreven zijn.

Bovendien (en zoals ik eerder schreef) kan je ook koppelen met Zapier als je bijvoorbeeld wil integreren met Plug & Pay of een andere checkout / online tool.

(*) Alle features en prijzen zijn van toepassing op moment van schrijven. Het kan altijd zijn dat Thinkific dit wijzigt.

Thinkific vs. Teachable vs. Kajabi?

Bepaal voor jezelf wat je nodig hebt. Vervolgens vergelijk je de formules van deze drie online leerplatformen. Zo heeft elke formule specifieke functionaliteiten. De beslissing om voor een bepaalde formule en een bepaald online leerplatform te kiezen, is dus persoonlijk.

Voor mij is Thinkific het beste alternatief en beter dan Teachable en Kajabi. Ik vertel je graag nog eens waarom.

Waarom ik Thinkific aanraad als alternatief voor Teachable en Kajabi

  • Gratis account waarmee je 1 online training kan maken en verkopen (ideaal om klein te starten, zonder dat het je iets kost)
  • Bancontact en Ideal op de checkout dankzij de gratis koppeling met Shopify
  • Gebruiksvriendelijk voor zowel jezelf als je deelnemers
  • Geen vervelende updates, alles gebeurt door Thinkific
  • Geen VA nodig, je kan het perfect zelf
  • Verschillende type lessen voor een gevarieerde, leuke en activerende online training
  • Inclusief home page
  • Inclusief sales page voor elke online training
  • Inclusief checkout voor elke online training
  • Gemakkelijk te linken met je bestaande website
  • Gemakkelijk te koppelen met andere tools via Zapier (upgrade Pro + Growth)
  • Visueel aantrekkelijk, zowel de webpagina’s als de online trainingen zelf
  • Geen aparte website hosting of SSL nodig
  • Onbeperkte video hosting

Een beter alternatief dan Teachable en Kajabi? Beslis het zelf!

Thinkific als alternatief voor Teachable en Kajabi

Test Thinkific eens uit en beslis voor jezelf of het een beter alternatief is dan Teachable en Kajabi.

Klik op het logo en maak alvast je gratis account aan. Je hebt niets te verliezen.

Zet je Thinkific stap voor stap op

alternatief voor Teachable en Kajabi

Hulp nodig? In mijn online training leer je stapsgewijs hoe je alles opzet in de GRATIS account van Thinkific. In de gratis account, kan je aan de slag met één online training. Ideaal om klein te starten en snel te groeien!

Deze online training is werkelijk een DOE online training. Aan de hand van korte video’s begeleid ik je in 7 stappen doorheen je Thinkific account. Op het einde van deze online training is je eigen online training een feit! Je kan gewoon stap na stap meedoen. Het is super gemakkelijk.

Inclusief tal van bonusmateriaal zoals stap-voor-stap demo video’s over hoe je Thinkific koppelt met Shopify en Plug & Pay.

Bovendien kan je me op eender welke moment vragen stellen doorheen de online training.

Meer weten over de strategie achter succesvolle online trainingen?

In dit artikel gaf ik je ook enkele tips om er een impactvolle online training van te maken. Meer weten? Lees dan zeker mijn artikel waar ik je meer vertel over de ultieme strategie voor je online cursus. Of ontdek mijn 8 tips over hoe je je online cursus kan boosten wanneer je nog maar net start. Extra strategische tips voor succesvolle online cursussen vind je hier.

Heb je nog vragen? Contacteer me op hello@teacheroes.be, ik help je graag!

Elke Van den Eynde

Zijn we al vrienden op social media?

Wil je graag weten waar ik mee bezig ben? Laten we connecteren op social media!